Stegt gåsebryst af vildgås
Gåsebestanden har længe været i kraftig stigning og der nedlægges hvert år et stort antal gæs. Er du jæger skyder du måske selv gæs ellers kender du måske en jæger der vil dele lidt kød.
Her en meget simpel tilberedning af gås som giver dejlig mørt vildt kød.
– Gåsebrystet krydres godt med salt, peber, timian og rosmarin
-Der kan ligges nogle snit i skindet for at krydderierne lettere kan trænge ned i kødet
– Læg brysterne på en varm pande med godt af fedtstof
– Steg ved middelvarme i ca 10 min på hver side – Det er vigtigt at kødet ikke får for meget varme da det så bliver sejt, kødet skal være godt rødt/rosa i midten.
Kødet er sammenlignelig med oksekød i tilberedning og også lidt i smag
Server evt med kogte grønne bønner, samt kartofler, det kan være hvide eller ovnbagte.
Bearnaise eller Whiskey sovs passer godt til. Velbekomme