Det er forår og tid til at fange havørreder.
Havørreden er utrolig spændende at fange og er en fremragende spisefisk. Den kan laves på mange måder.
Her er en let måde at lave velsmagende havørred på:
Der skal bruges: Løg, citroner, salt, peber, basilikum.
-Start med at skrabe havørreden helt fri for skæl. Det kan gøres med en kniv.
-Find et passende fad, gerne med låg, eller brug sølvpapir for at lukke tæt om fisken og holde på damp og saft.
– Krydr fisken godt med salt, peber og basilikum indvendigt og udvendigt
– Skær løg og citroner i skiver og fyld ind i fisken og læg rundt om, så saft og smag rigtig kan trænge ind i kødet.
-Læg låg på fadet eller luk med sølvpapir og stil fadet midt ovn ved 180 gr i ca en halv time alt efter størrelse på fisken. Den skal ikke have for meget varme da kødet så bliver tørt.
Ved servering kan man ligge et snit med en kniv ned langs ryggen og let vippe kødet af. Ligeledes kan skindet hvis man ikke ønsker at spise det også let skrabes af med en kniv.
Server med Hollandaise sauce og hvide kartofler eller ovnkartofler.
Velbekomme