Møre og velsmagende bryster fra gås eller and
Skær nogle riller i brystskindet og gnub godt med knust hvidløg, salt, peber og rosmarin ind i skindet og rillerne.
Steg brysterne på en pande med skindsiden nedad først, ved ca. 3/4 varme. Brug ikke fedtstof på panden, der er rigelig fedt i brystskindet. Pas på de ikke steges for hårdt eller for længe. Når kødet ca. har skiftet farve halvvejs op i enderne(tyndeste del) af brystet, er det tid til at vende dem.
Det er meget vigtigt at kødet ikke får for meget varme da det så vil blive tørt og få en træls smag. Det kræver lidt øvelse at stege dem perfekt. Men når det er på plads er det ekstremt hurtigt at lave et lækkert måltid der går godt sammen med kartofler af enhver art og f.eks. bearnaise sovs.
Her er der serveret med kogte kartofler med skræl, spinat og bearnaise sovs.
De flotte tallerkener er fra Bendt Brandt – Se dem her…